Ontdek het verhaal achter IsaDora

Geschiedenis

IsaDora werd in 1983 – meer dan 30 jaar geleden – in Zweden opgericht uit volle overtuiging dat make-up geen luxe zou mogen zijn voor slechts een beperkt publiek. In die tijd waren niet-geparfumeerde producten, in een breed scala aan kleuren, niet onmiddellijk beschikbaar. Dit inspireerde en motiveerde IsaDora in zijn missie om hoogwaardige, dierproefvrije, klinisch geteste & parfumvrije schoonheidsproducten voor iedereen toegankelijk te maken.

Ook vandaag houdt IsaDora zich strikt vast aan deze visie. IsaDora moedigt iedereen aan om hun eigen schoonheid te omarmen en uit te drukken – zonder hierbij in te boeten aan prijs en kwaliteit.

Het hart van het bedrijf is gevestigd in Malmö, Zweden, waar zowel de wereldwijde productie als distributie plaatsvindt, met een extra productie eenheid in Zwitserland. De producten voor ogen, gezicht, lippen en nagels worden verkocht in ongeveer 4.000 winkels in 40 landen en het is de ambitie om continu verder te groeien tot een wereldwijd merk, dat meer kwaliteitsmake-up voor iedereen aanbiedt.

Waarden

“Quality Beauty That Cares”
Sinds dag één zijn alle IsaDora producten parfumvrij, dierproefvrij en klinisch getest volgens de hoogste normen in de industrie, waardoor ze veilig zijn en gebruikt mogen worden door zelfs de meest gevoelige huidtypes onder ons. Bij IsaDora vinden ze dat make-up leuk moet zijn, niet ingewikkeld of te technisch en altijd een persoonlijke keuze die toont wie jij bent. Welkom in de wereld van IsaDora!

“Bewuste schoonheid moet veilige schoonheid zijn”
Verantwoordelijkheid nemen voor zowel mens als onze planeet vormt de kern van IsaDora. Al sinds het begin is IsaDora dierproefvrij, parfumvrij en klinisch getest, omdat het van cruciaal belang is dat een hoogwaardige schoonheidservaring uw gezondheid en veiligheid boven alle industriewetten stelt. Bij IsaDora gelooft men sterk in veilige schoonheidsproducten die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht de hoeveelheid tijd die je voorhanden hebt of de grootte van je portemonnee.

Dierproefvrij

“Dierproefvrij sinds dag één”
In IsaDora’s missie om iedereen hoogwaardige, betaalbare en levendige schoonheidsproducten te bieden, is men er sterk van overtuigd dat dit gedurende het gehele proces geen schade mag veroorzaken aan dier, mens en planeet. Hoewel er sinds 2009 een volledig verbod is op dierproeven binnen de EU, vormt het verbod op dierproeven de kern van IsaDora sinds de oprichting in 1983. Ongeacht deze wet heeft IsaDora hun producten nooit getest op dieren, noch gevraagd aan derden, en zal dat ook nooit doen.

Klinisch getest

“Uw gezondheid staat voorop”
In IsaDora’s missie om u altijd in staat te stellen uw unieke en persoonlijke schoonheid te uiten, zijn uw gezondheid en veiligheid de topprioriteit. Daarom ondergaan alle IsaDora producten strenge klinische (en dierproefvrije) tests die voldoen aan de Amerikaanse Food and Drug Administration, EU-richtlijnen en Japanse regelgeving.

Elke test heeft een doel die is afgestemd op het gebruik van het product en de werking er van. Bij IsaDora gelooft men niet in het zomaar testen om te testen. De uiteindelijke formule wordt echter altijd uitgeprobeerd en getest op echte personen voordat het in uw make-uptasje gaat. Enkel op deze manier kan IsaDora de meest nauwkeurige en adequate resultaten te garanderen.

Parfumvrij

“Hoogwaardige ingrediënten met een doel”
Omdat parfum een van de meest voorkomende allergenen ter wereld is, maakt IsaDora enkel producten die door zoveel mogelijk personen kunnen worden gebruikt. Daarom bevat geen enkel van de producten sinds dag één kunstmatige geurstoffen. Er hoeft niets gemaskeerd te worden met parfum. Bij IsaDora stelt men erg hoge eisen aan hun ingrediënten, die van hoge kwaliteit en normen zijn.

Doorheen de vier decennia heeft IsaDora zijn eigen productie ontwikkeld, waarbij alle formules in Europa worden gemaakt om zo de hoogste kwaliteitsniveaus te garanderen. Nauwe samenwerkingen met toonaangevende leveranciers en specialisten garanderen de toegang tot hoogwaardige grondstoffen en betrouwbare resultaten. Door volledig parfumvrij te zijn, zijn onze producten geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid.

Productveiligheid

“Geen verborgen agenda’s”
Bij IsaDora neemt men de veiligheid en transparantie van hun producten zeer serieus. Alle artikelen hebben hun volledige ingrediëntenlijst op de verpakking gedrukt, zodat u altijd een weloverwogen beslissing kan nemen op basis van uw persoonlijke voorkeuren. Het is ook cruciaal voor IsaDora om te weten dat u bij aankoop van een IsaDora-product de eerste en ook de enige bent die het heeft geopend. Zo zijn alle oog- en lipproducten geseald met een plastic hoesje.

Oftalmologisch getest

“Ook veilig voor uw ogen”
Zo’n moeilijk woord, maar met een heel eenvoudige definitie. Alle IsaDora oogproducten zijn oogheelkundig getest, dat wil zeggen dat ze onder toezicht van een oogspecialist zijn getest op veilig gebruik rond de ogen. Dus of u nu lenzen draagt, een bril ​​of gevoelige ogen heeft, u kunt ook op de producten van IsaDora vertrouwen.

Vegan

“Altijd streven naar verbetering”
Bij IsaDora streeft men er voortdurend naar om nieuwe innovatieve oplossingen te ontdekken en betere, bewustere keuzes te maken. Daarom kiest men waar mogelijk altijd synthetische of plantaardige opties boven dierlijke. Het assortiment veganistische producten is continu in ontwikkeling en groeit. Alle producten die geformuleerd zijn zonder enig dierlijke ingrediënt*, voldoen nog steeds aan de kleurrijke, hoogwaardige, presterende formules waar we als IsaDora verdeler trots op zijn.

*Producten zonder bijenwas, karmijn/CI 75470, honing, keratine en lanoline.