Wat is mijn ondertoon?

Warm, Cool of Neutraal?
Welke ondertoon heb jij?

Het identificeren van je ondertoon kan lastig zijn, vooral als je die natuurlijke, tweede huid-look wilt bereiken met je make-up. Maar maak je geen zorgen! In deze gids delen we drie hacks om je op weg te helpen.

1. De witte-papier hack

Houd een wit stuk papier voor je gezicht, zoals de foto hiernaast. Zorgt dit ervoor dat je huid er levendig uitziet of eerder glansloos? Je kan een selfie maken of voor de spiegel staan. Meestal zien koele ondertonen er roze of blauwachtig uit en zien ze er levendiger uit tegen het witte papier. Warme ondertonen lijken eerder goud of geel. Als je een neutrale ondertoon hebt, zal je huid tussen de twee liggen.

2. Als je het strand verlaat...

Het is de eerste dag van de zomervakantie… Verlaat je het strand eerder gebruind of verbrand? Als je een koele ondertoon hebt, is er een aanzienlijk risico dat je na te veel zon een verbande, rode huid hebt. Warme ondertonen daarentegen verlaten het strand meestal met een goudbruin kleurtje. Hoe dan ook: Zorg er altijd voor dat je goed beschermt én met een hoge SPF de zon in gaat!

3. Team goud of zilver?

We voelen ons vaak van nature aangetrokken tot juwelen die het beste bij onze huidskleur passen. Als zowel goud als zilver bij je passen, heb je hoogstwaarschijnlijk een neutrale ondertoon. Hoewel we allemaal wel graag onze accessoires mixen en matchen, worden koelere ondertonen over het algemeen het meeste gevleid door zilver. Warme ondertonen voelen zich eerder goed bij goud.