Vandenbroucke Cosmetics: het verhaal

Geschiedenis

Sinds 1991 staat de huidige 3de generatie met Krist Vandenbroucke aan het roer van Vandenbroucke Cosmetics. De firma kende zijn oorsprong toen Marin Vandenbroucke zijn kapperszaak oprichtte in 1927 te Menen. Onder impuls van zijn twee zonen Gerard en Raphaël groeide zijn zaak uit naar een groothandel in kappersbenodigdheden met vestiging te Blankenberge.

Door de verdere uitbreiding van het productassortiment en de bijkomende focus naar schoonheidsinstituten en parfumerieën toe, verhuisde de firma in 1988 naar een ruimer bedrijfspand te Brugge.

In 2011 werd een volledig nieuw bedrijfspand gebouwd in de Ambachtzone Riethoek te Blankenberge waar onze ruime showroom, de kantoren en het magazijn zijn ondergebracht.

Inspelend op de vele markttendensen en uitdagingen, kwam de afdeling verkoop en klantrelaties in 2013 onder de hoede van Anne Leenknecht, echtgenote van Krist. Kort daarna zet Joachim, hun zoon, zijn eerste stappen binnen het bedrijf waarmee de toekomst zich klaarmaakt voor een 4de generatie binnen het bedrijf Vandenbroucke Cosmetics.

Joachim neemt de afdeling logistiek en doorgedreven digitalisering voor zijn rekening, een ideale opleiding en uitdaging.

Het resultaat hiervan is vandaag reeds duidelijk zichtbaar met de recente lancering van een totaal nieuwe website en een zeer innovatief online-project: een webshop toegankelijk voor de consument in samenwerking en in respect met de verkooppunten (B2B).

Ons portfolio bestaat op vandaag uit meer dan 10 exclusieve merkdistributies binnen de branches verzorgingsproducten, cosmetica, bad- en zeepcollecties, geuren, geschenken en accessoires.

Onze missie

Als firma staat we garant voor een uitstekende klantenservice en bieden we u een uitgebreid assortiment van kwaliteitsvolle en exclusieve producten aan. Met ons volledig gedigitaliseerd magazijn en online verkoop platform voor onze klanten, werken we hard aan de toekomst om u zo snel en goed mogelijk te helpen. Indien voorradig, kan uw B2B-bestelling dezelfde dag nog verzonden worden zodat uw goederen de volgende dag in de winkel staan. Met meer dan 90 jaar ervaring in de sector delen wij u graag onze vakkennis en beantwoorden we in alle professionaliteit uw vragen.

Onze centrale visie hierbij is om een lange termijn relatie op te bouwen en te onderhouden met onze verkooppunten.

Heeft u interesse in een van onze merken of wenst u een afspraak van onze vertegenwoordigster? Neem dan zeker contact met ons op!

Onze troeven

Vandenbroucke Cosmetics is een familiebedrijf die actief is binnen de professionele huidverzorging- en cosmeticasector in België en Luxemburg.

Klantenservice

We streven naar een uitmuntende service naar al onze klanten toe. Gunstige voorwaarden, exclusiviteit en diepgaande training en begeleiding zijn onze troeven.

Snelle levering

Indien voorradig leveren wij B2B-bestellingen binnen de twee à drie werkdagen. In de meeste gevallen zelf de dag na het plaatsen van uw bestelling. B2C-bestellingen worden, indien voor 12u besteld, dezelfde dag verstuurd.

Training

Wij bieden u een vast en persoonlijk aanspreekpunt aan. Ook bieden wij praktijkgerichte trainingen aan van Massada – contacteer ons voor meer informatie.